about me

foto door Jeroen Otto

Ooit begonnen op de KABK (kunstacademie Den Haag), richting tekenen en schilderen, gaf schilderen mij niet de voldoening die ik dacht te krijgen. In Den Haag bestond de ‘Vrije Academie,’ zonder toelatingsexamen maakte ik kennis met fotografie. Het fascineerde mij meteen.Privé verhuisde ik intussen van Den Haag naar Rome, Italië alwaar ik aan de ‘Istituto Europeo di Design’ de fotografie opleiding heb gevolgd. Ik vond werk in de vorm van een fotoreporter, die foto’s maakte in combinatie met diverse journalisten voor verschillende tijdschriften.

Na een tiental jaar, en de komst van de digitale fotografie kwam ik terug in Nederland. Ik moest mijn weg behoorlijk terug vinden en ook die in de fotografie.

En misschien ben ik die nog steeds wel aan het vinden….Wat ik wel weet is dat ik van schoonheid hou. Mooie plaatjes maken. Eerst met een schilderskwast, nu met een camera.

Vanaf 2012 maak ik deel uit van Studio133, een fotografenkollektief in Hoorn. We delen kennis en ervaring en een prachtige studioruimte., en exposeren met regelmaat in groepsverband.

Voor vragen, ideeën, etc, mail of contact mij gerust.

Ciao, Marieke

 

Contact
+31 6 50691735

Marieke Hoogland